Ahoj děvčata, prázdniny jsou skoro u konce a nikomu se nechce psát. Je to tím, že mi připadá to letošní léto divné? To počasí si s námi nějak podivně hraje, ne?
Peti, dovedu si představit, jakou máš náladu, když se neumíte vyherabat z nemoci. U nás to bylo podobné celý květen a červen (vlastně už duben). Na velikonoce jsem vezla manžela na pohotovost, protože se neuměl bolestí pohnout. Byl na nemocenské se zádama celý měsíc. Pak začali marodovat kluci na střídačku. Honzík byl vždycky týden doma a pak šel do školy, to bylo ještě dobré. Ale Vašík si to odmarodil v kuse. Nejdřív zánět spojivek, pak zánět průdušek, pak čtrnáct dnů neštovice. A protože prý v době těch neštovic byl řádně oslabený (to jsem netušila), tak chytl ode mě znovu zánět průdušek. Ten se zhoršoval a zhoršoval, až jsme skončili v nemocnici se silným zápalem plic na obou plicích. Bylo z toho 10 dnů na JIP, pak dva dny na normálním oddělení a ještě 10 dnů doléčování doma. Doktorka mi říkala, že ho mám pořádně hlídat celé prázdniny, že ty dva měsíce bude mít pořádně narušenou imunitu. Minulý týden jsme byli v Krkonoších na dovolené. Doufala jsem, že ten vzduch udělá Vašíkovi dobře. Tento týden jsme měli konečně jít na nějaké očkování a zase nic. Hory nepomohly, už zase kašle. Paní doktorka z nemocnice byla tak laskavá, že nás hned objednala na alergologii, takže se v září dozvím, jestli mu ještě něco navíc náhodou není.
Děvčata starších dětí, mám dotaz: nebyli jste někdo v Praze na foniatrické klinice na vyšetření? Ušní nás tam původně chtěla poslat, pak zase změnila názor a já nevím, jestli se mám za to bít nebo ne. Teda rozum mi říká, že se nesmím nechat odbýt, když je Vaškovi pět a nemluví vůbec nic, ale zajímají mě Vaše názory. DĚKUJI. Užívejte zbytek léta a neklesejte na mysli. Ahojky